Ništa od dogovora Cezapa i bankara: Ko pogrešno tumači zakon o “švajcarcima”?

Dodajte komentar

Na inicijativu Centralne banke Crne Gore, danas je održan sastanak sa predstavnicima Centra za zaštitu potrošača i Hypo Alpe Adria banke o primjeni zakona o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u euro, koji je bio neuspješan, obzirom na različite stavove u tumačenju zakona.“Sastanak je bio neuspješan, obzirom na različite stavove u tumačenju zakona o konverziji, koji je, po nama sasvim jasan i precizan, a koji Centralna banka CG, a posebno Hypo Alpe Adria banka pogrešno tumače. Razumijemo zbog čega Hypo Alpe Adria banka to čini ali, ne razumijemo pogrešno tumačenje zakona o konverziji kredita od strane CBCG”, kazali su u CEZAP-u.

Posebno ističu da od početka ova banka nezakonito postupa, ne želeći da primijeni zakon o konverziji kredita iz CHF u EUR, kako to propisuju pravila finansijske struke.

“Nama preostaje da se obratimo višim instancama, kako bi Hypo Alpe Adria banka počela da primjenjuje zakon o konverziji kredita na pravi način, a Centralna banka kontrolisala primjenu zakona o konverziji”, kazali su u CEZAP-u.

Centar za zaštitu potrošača izražava krajnje nezadovoljstvo stavom Centralne banke Crne Gore, o primjeni zakona o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u euro.

“Po sopstvenom priznanju predstavnika Centralne banke Crne Gore, ona je u stalnoj komunikaciji sa Hypo Alpe Adria bankom, i sa njom usaglašava stavove za primjenu zakona o konverziji kredita. Centralna banka Crne Gore, bila je protiv donošenja zakona o konverziji i sada svojom pristrasnom pozicijom, nanosi direktnu štetu građanima Crne Gore”, poručuju u CEZAP-u.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *