Pejoviću Boksiti, radnicima otkazi

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Rudnika boksita Mladen Marković prihvatio je ponudu Uniprom metala za kupovinu imovine nikšićkog preduzeća, međutim, svi radnici su dobili otkaze, saopštio predstavnik radnika Nikola Žugić.Žugić je Radiju Antena M kazao da je Pejović donio odluku da se 30. septembra raskine radni odnos sa svim radnicima rudnika Boksita.

On je najavio sastanak sa Pejovićem kako bi vidjeli kakvi su njegovi planovi, odnosno, da li planira da zaposli radnike i dodaje da će svim silama pokušati da se izbore za svoja radna mjesta.

Podsjećamo da je prije desetak dana Kompanija Uniprom metali iz Nikšića, vlasnika Veselina Pejovića, koja je jedina dostavila ponudu za kupovinu imovine nikšićkih Rudnika boksita uplatila je avans u iznosu od 538.650 eura, što je deset odsto od početne cijene.

Ponude dostavljene na tender za kupovinu imovine nikšićkih Rudnika boksita otvorene su prošlog utorka u Privrednom sudu u Podgorici. Tender za prodaju imovine Boksita, po početnoj cijeni od skoro 5,39 miliona eura, raspisan je krajem jula.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *