VTB: Izvlačen novac iz KAP-a

Dodajte komentar

Zaključivanjem dva aneksa Ugovora o prodaji imovine Kombinata aluminijuma u stečaju 11. septembra prošle i 11. marta ove godine omogućeno je izvlačenje novca iz fabrike u korist Uniproma, saopštio je juče u Privrednom sudu Nemanja Ilić, advokat ruske VTB banke, kojoj je aluminijumska kompanija ostala dužna oko 28 miliona eura.U Privrednom sudu je okončano pripremno ročište po tužbi VTB banke protiv KAP-a u stečaju i drugotužene kompanije Uniprom koja je kupila, u međuvremenu, imovinu aluminijumske kompanije za 28 miliona eura. Sudija Mirjana Pavićević glavnu raspravu u tom spora zakazala je za 16. oktobar.

Ilić je predložio finansijsko vještačenje kako bi se utvrdili prihodi KAP-a i Uniproma, koji je prodavao od 19. jula 2014. godine metal iz KAP-a za svoj račun. O predlogu sutkinja Pavićević će se naknadno izjasniti.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić i advoltatica Uniproma Ksenija Franović usprotivili su se zahtjevu VTB-a za finansijskim vještačenjem.

Franović je objasnila da je tužbeni zahtjev VTB-a pravno pitanje o kojem će odlučiti sud, pa nije potrebno ekonomsko vještačenje.

Ilić smatra da su aneksi ugovora omogućili Unipromu i njenom vlasniku Veselinu Pejoviću da iz prihoda KAP-a plati dio kupoprodajne cijene za imovinu fabrike.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *