Još se ne zna ima li povećanja cijena struje

Dodajte komentar

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) donijeće do početka decembra odluku o cijenama struje lcoje će važiti od 1. januara naredne godine, a da li će one biti povećane regulator u ovom momentu ne može da procijeni.

Iz RAE su “Vijestima” kazali da će javnost sa odlukom i eventualno izmijenjenim cijenama struje biti blagovremeno upoznata.Od januara 2015. crnogorsko tržište električne energije je otvoreno i za ostale snabdjevače, ali EPCG nije dobila konkurenciju zbog čega RAE i dalje reguliše cijene struje.

Energetski subjekti su u roku koji je utvrđen Zakonom dostavili zahtjeve za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda za narednu godinu.

“U Agenciji je u toku postupak pregleda dostavljene dokumentacije i utvrđivanje nedostataka. Ukoliko bude nedostataka u dokumentaciji, Agencija će u propisanom roku zatražiti od energetskih subjekata da ih otklone”, rekli su iz RAE.

Nakon toga, kako su objasnili, počinje rad na analizi dokumenata i zahtijevanih troškova i pripremi odluka o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda.

“Iz navedenog je jasno da u ovom trenutku nema govora o bilo kakvoj procjeni o visini cijena za narednu godinu”, naveli su iz RAE.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *