10 razloga zbog kojih bi trebalo da date otkaz i posvetite se putovanju

Nakon nekoliko nedjelja godišnjeg odmora povratak na posao mnogima predstavlja pravi pakao. I dok mnogi  pokušavaju da se riješe početnog stresa pomoću raznih savjeta, postoje i oni koji o povratku na posao uopšte ne razmišljaju. Naprotiv, oni već planiraju svoj odmor na nekoj novoj destinaciji.

Donosimo vam 11 razloga zbog kojih biste isti tren trebali dati otkaz i zaputiti se u pustolovinu iz snova. Na vama je samo da odlučite.

1. Čitate ovo

Sama činjenica da vas je privukao ovaj tekst i da razmišljate o napuštanju posla govori da ste na pogrešnom mjestu. Život je prekratak da biste ga potrošili na ono što ne volite.

2. Nikada nije pravo vrijeme

Ako ste stalno nečime opterećeni i smatrate da put oko svijeta trenutno ne možete priuštiti, zapamtite – nikada nećete imati dovoljno novca! Iskoristite trenutak, stvari će se uvijek funkcionisati.

3. Život je kratak

Ako budete čekali da skupite dovoljno novca, vjerovatno ćete ostariti, a da ništa nećete vidjeti.

4. Ništa se neće promijeniti u godinu dana 

Ako se plašite da ćete propustiti važne stvari dok ste daleko, vjerujte, vaši su strahovi neutemeljeni. Puno više lijepih stvari propustićete na drugoj strani svijeta nego u vlastitom dvorištu.

5. Svijet je mali

I zapravo nije tako skup kao što mislite. Uz pomno planirano putovanje, niskobudžetne letove i alternativni smještaj, nećete morati staviti hipoteku na kuću.

6. Putovanje stavlja stvari u perspektivu 

Pomoć siromašnima pri izgradnji sirotišta u Kambodži ili ispijanje vrhunskog vina na Novom Zelandu dok sunce polako zalazi sve vaše probleme čini potpuno beznačajnima.

 

7. Doživotne uspomene

Brojni trenuci urezaće vam se u pamćenje, a vi ćete biti bogatiji za brojne trajne uspomene.

8. Mladi ste koliko se osjećate mladi

U današnje vrijeme godine postaju samo broj. Mislite da ste prestari za putovanje? Varate se, sredovječne pustolovine nikada nisu bile uzbudljivije.

9. Putovanja upotpunjavaju vaš CV

Većina radnih mjesta, barem ona na kojima bi htjeli biti, cijeniće vaše životno iskustvo jednako koliko i vaše profesionalne kvalitete – putovanje će razviti vaš um, komunikacione vještine, globalno razumijevanje i zrelost.

10. Nikada nećete znati “šta ako”

Ništa vas u životu neće pokrenuti više od ovoga.

Večernji list

Check Also

OTP grupa započinje saradnju sa 15 startup kompanija

U četvrtoj seriji svog Startup partnerskog programa, OTP grupa započinje tromjesečnu saradnju sa 15 razvijenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *