Konkurs za dodjelu besplatnih premium .ME domena za najbolje ideje

Kompanija DoMEn je, u saradnji sa kompanijom ME-net, osmislila program www.odaberi.me za dodjelu premium domena sa ciljem da najbolje .ME domene, koji su rezervisani od strane kompanije i nisu raspoloživi za standardnu registraciju, spoji sa kreativnim i aktivnim ljudima koji imaju ideju da ime domena pretvore u biznis ili svoj lični projekat.

“Sve kompanije ili individue koje imaju ideju da domen kao što je Kupi.ME, Zastupaj.ME ili Odvedi.ME, upotrijebe za svoj website, bilo za blog, startup, kompaniju ili projekat, sada imaju mogućnost da kroz pomenuti program apliciraju za dodjelu jednog od najboljih domena (ime domena sa .ME ekstenzijom predstavlja direktni poziv na akciju što ga čini izrazito prepoznatljivim)”, saopšteno je iz ove kompanije.

Program zvanično počinje danas, 7. septembra, a prijave će trajati sve do 1. novembra, kada će aplikacije biti zatvorene.

“DoMEn će zajedno sa žirijem iz cijelog regiona pregledati sve pristigle aplikacije i odlučiti o dodjeli premium domena vlasnicima najboljih ideja sa najvećim potencijalom za razvoj širom tržišta bivše Jugoslavije. Odluke će se bazirati na kvalitetu ideje, ali i referenci aplikanta”, ističu u kompaniji.

Objašnjavaju da su premium domeni obično kratki domeni, uobičajeni izrazi, a kod .ME ekstenzije imaju značenje glagola sa pozivom na akciju (Kupi.me).

Kompanije koje registruju ovakve domene razumiju snagu brendinga i marketinške poruke u ličnom obraćanju svojim korisnicima. Sa sve većim brojem online kompanija i blogova, razlika između uspjeha i neuspjeha je u tome koliko je ime pamtljivo (ne može da se zaboravi domen Poljubi.me) i koliko se krajnji korisnici mogu povezati sa imenom (domenom). Zato .ME premium domeni imaju posebne karakteristike.

“DoMEn dodjeljuje premium domene kroz Premium program već godinama i neki od najboljih domena su plaćeni i preko 300.000 američkih dolara.Neki su do sada dodjeljivani i besplatno, ali je njihova upotreba nadmašila sva očekivanja. Prava vrijednost domena je u njegovoj upotrebi. Uvijek rado pomenemo domene kao što su wp.me, koji je URL shortener za WordPress ili fb.me za Facebook, ili još bolje About.me, kao primjere korištenja premium domena. Cilj dodjele besplatnih domena je povezati najbolje domene sa najboljim sadržajem. Ako se samo prodaju onome ko ponudi najviše novca, cilj najvjerovatnije neće biti ispunjen, jer puno ljudi samo registruje ovakav domen za preprodaju ili nikad ne pokrene svoju ideju. Ove premium domene smo rezervisali da bi bili raspoloživi za kompanije i individualce koji žele da kreiraju kvalitetni sadržaj. Upravo zato smo i odlučili da domene na jezicima sa prostora bivše Jugoslavije dodjeljujemo besplatno – jer se nadamo da će sljedeći regionalni uspješni startup ili blog biti izgrađen upravo na .ME domenu”, kazao je Luka Radunović, marketing menadžer. 

Neki od dosadašnjih uspješnih primjera korištenja .ME premium domena u našem regionu su Zaposli.me (najpopularniji crnogorski sajt zazapošljavanje), Povedi.me (pet-friendly hrvatski turistički vodič), Pokloni.me (crnogorski sajt za poklanjanje stvari) i mnogi drugi.

Prijave se vrše na: http://odaberi.me/aplikaciona-forma/

Check Also

Dalja modernizacija mreže uz višemilionska ulaganja

Telenor je prošlu godinu završio sa značajnim rastom prihoda, stabilnom i lojalnom bazom, kao i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *