Ovako Microsoft kontroliše zaposlene

Američka firma Microsoft objavila je da je kupila kompaniju VoloMetriks iz Sijetla koja analizira elektronsku poštu, radne rasporede i zadatke zaposlenih.

Cilj ove Microsoftove kupovine je povećanja efikasnosti ljudi na radnom mjestu i praćenje profesionalnih podataka zaposlenih.

VoloMetriks koristi tako dobijene podatke da predloži zaposlenima personalizovane planove za efikasnije korišćenje vremena i energije.

“Kao što nam monitori aktivnosti pomažu da razumijemo naše zdravlje u privatnom životu nova inovativna rješenja se pojavljuju da objektivno mjere i odrede prioritete dok smo na poslu”, rekao je Radžeš Dža, potpredsjednik Microsofta zadužen za servis poruka Outluk i za razvoj sistema Ofis 365, obaveštavajući javnost o ovoj kupovini na zvaničnom blogu grupe.

On je rekao je da će tehnologija VoloMetriksa biti integrisana u Ofis 365 i u analitičku ponudu Microsofta i dodao da je ovo “veliki korak napred” u ostvarivanju Microsoftovih da “udahne novine u produktivnost”.

U ostvarivanju te strategije Microsoft je već imao nekoliko akvizicija poslednjih mjeseci. Kupio je aplikacije za upravljanje dnevnim rasporedom Sanrajz (Sunrise), za upravljanje imejlovima Akompli (Acompli), upravljanje zadacima Vunderlist (Wunderlst) kao i startap firmu LajvLup (LiveLoop) o onlajn razmjeni prezentacija Pauerpoint i PDF dokumenata.

B92

 

Check Also

Božo Mihailović izabran za predsjednika Odbora direktora Plantaža

U  skladu sa odredbama Statuta održana je konstitutivna sjednica  Odbora direktora,  na kojoj je za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *