Hypo počinje sa primjenom Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima

Hypo Alpe Adria banka (HAAB) od danas, pisanim putem, počinje informisanje klijenata o opštim odredbama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure (EUR), kao i o svojoj namjeri da u predviđenom zakonskom roku sprovede Zakon, u skladu sa smjernicama koje je dobila od Centralne banke Crne Gore.

– HAAB je u potpunosti opredijeljena da sprovede važeće zakone, uključujući i Zakon o konverziji kredita, u najboljem interesu svojih klijenata, kao i da osigura brz i jednostavan proces konverzije.

Hypo Alpe Adria Banka će, na individualnoj osnovi, kontaktirati sve svoje klijente na koje se odnosi ovaj zakon, kako bi im objasnila koji efekat ima zakon na nivo njihovog trenutnog zaduženja, i u cilju dogovaranja novih uslova kreditiranja.

Kako bi mogli da iskoriste povoljne uslove iz  Zakona o konverziji, Hypo Alpe Adria Banka  snažno ohrabruje sve svoje klijente, koji imaju kredite sa klauzulom u CHF valuti, da što prije dođu u ekspoziture HAAB, kako bi im bile pružene sve neophodne informacije – ističu iz ove banke.

 

Check Also

Bivši vlasnik Kombinata aluminijuma izgubio još jedan spor

Vrhovni sud odbio je zahtjev En plus grupe za reviziju sudskog postupka u kojem je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *