Slike Tijane Vujović u Upravnoj zgradi u Societe Generare banke Montenegro

Mlada akademska slikarka Tijana Vujović treća je umjetnica koja izlaže svoje radove u Upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro, u okviru projekta „Prostor za umjetnost“.

Tijana Vujović je dobitnica nagrade galerije Spinnaker, Herceg Novi (2009) i Otkupne nagrade Ekonomskog fakulteta iz Podgorice (2010). Diplomirala je na Cetinju 2009. godine, u klasi profesora Rajka Todorovića, a bavi se slikom i crtežom. Umjetnički radovi rađeni su tehnikom akrilik na platnu.

Projekat „Prostor za umjetnost“ je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija Građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale grupe. Vrijeme građanske solidarnosti je tradicionalno ispunjeno humanitarnim i volonterskim aktivnostima zaposlenih u Grupi. Ove godine, solidarne aktivnosti su fokusirane na obrazovanje i inkluziju kroz podršku sportskih i kulturnih aktivnosti.

– Banka će i dalje nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter – saopšteno je iz banke.

RadTijana Vujovic

 

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.