Još jedan tender za Novi duvanski kombinat

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju je tender za prodaju akcija Novog Duvanskog kombinata proglasio neuspjelim i zadužio Tendersku komisiju da u što kraćem roku raspiše novi javni poziv za privatizaciju ovog društva, imajući u vidu, kako je saopšteno, “da već postoji iskazano interesovanje potencijalnih investitora”.Na ovom tenderu potencijalni kupac je bila kontroverzna mojkovačka kompanija Montenegro duvan kornere. Oni su tražili da se smanji cijena, kao i da po istoj cijeni dobiju brendove starog DKP-a.

Savjet je juče usvojio i izvještaj o rezultatima javnog tendera za dio lokaliteta fabrike “Gornji Ibar” iz Rožaje, sa predlozima ugovora o kupoprodaji jednog i zakupu drugog dijela imovine, za koje je ponudu dostavila kompanija Sancakli Mobiliya Agactic A.S. iz Turske. Ponuđač se obavezao da u proizvodne kapacitete investira minimalno 5,36 miliona.

Na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Savjet je prihvatio informaciju o realizaciji Ugovora za privatizaciju Jadran Perasta i predlog aneksa II tog ugovora, kojem je investitoru firmi Imobilia produžen rok za investicioni plan.

Savjet je dijelimično ispravio raniju spornu odluku o tajnosti 13 postupaka privatizacija i sada je omogućio da članovi skupštinske komisije za praćenje privatizacije mogu imati pristup tim tajnim podacima “kada im je to potrebno u vršenju njihovih funkcija, odnosno, poslova i zadataka”.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *