Uskoro poznato koje su kompanije u “trci” za Telekom

Spisak kompanija koje idu u sljedeći krug privatizacije Telekoma Srbija biće poznat posle sastanka vladine komisije sa privatizacionim savjetnikom, kompanijom Lazard, a koji će biti održan ove nedjelje.

“Ove nedjelje će biti sastanak komisije sa privatizacionim savjetnikom, kako bi se vidjelo koje su sve neobavezujuće ponude za Telekom podnete i šta sadrži svaka od njih”, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Komisija će, kako je rekao, od savjetnika, kompanije Lazard, dobiti podatke o tome ko se prijavio, kakve su konkretne ponude, a na osnovu toga, komisija će odlučiti koja zainteresovana kompanija ispunjava uslove da “ide u sljedeći krug”.

“Kompanije koje idu u drugi krug, stiču pravo na uvid u svu dokumentaciju Telekoma Srbija, a tek onda slijede njihove obavezujuće ponude”, objašnjava Ljajić.

Prema pisanju domaćih medija za Telekom Srbija do sada je pristiglo 14 neobavezujućih ponuda.

Među zainteresovanima koji su poslali ponude su, kako se navodi, Dojče Telekom, kao i investicioni fond Mid Europa Partners koji je nedavno kupio “Danube Foods Group” u okviru koje posluju “Imlek”, “Knjaz Miloš”, “Bambi”.

Tu su i Telekom Slovenije, Bulgarian Telecommunications Company EAD, Abu Dhabi investment Authority i drugi.

Izvor: N1

Check Also

ANO pozvala društva za osiguranje da se do daljnjeg suzdrže od isplate dividende

Savjet Agencije za nadzor osiguranja, na danas održanoj 335. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *