Motorola lansirala tri jeftina i odlična smartfona(video)

Dodajte komentar

Kompanija Motorola lansirala je tri nova pametna telefona kojima će pokušati da dominira na tržištu najjeftinijih i najskupljih mobilnih telefona. Riječ je o modelima Moto G, X Play i X Style od kojih svaki posjeduje neku posebnu karakteristiku.

Tako na primjer najjeftiniji Moto G ima kameru od 13 Mpix, Moto X Play bateriju koja će trajati do 48 sati, a Moto X Style je navodno telefon sa najbržim punjenjem baterije na svijetu.

Svaki od modela ima najbolju kameru u svom cjenovnom rangu, a takođe i veliki broj pozadina u različitim bojama.

Sva tri telefona pokreće najnoviji Android Lollipop, a potvrđeno je da će oni dobiti i najnoviju verziju Android M kada izađe na jesen.

Moto X Style i Play su “flagship” uređaji kompanije Motorola kojima konkurišu iPhone 6 i Samsung Galaxy S6 telefonima, ali sa znatno manjom cijenom. Sa druge strane, Motorola tvrdi da se punjenjem baterije na X Style modelu u trajanju od 15 minuta dobija 10 sati korišćenja.

Moto X Play ima ekran od 5.5 inča, a X Style displej od 5.7 inča Full HD rezolucije. Oba modela pokreće Snapdragon 808, imaju kameru od 21 Mpix za koju Motorola tvrdi da je jedna od najboljih na tržištu trenutno. Veći model koštaće 399 dolara, dok će manji biti nekoliko desetina dolara jeftiniji.

Sa druge strane, budžetni Moto G ima ekran od pet inča HD rezolucije, Snapdragon 410 procesor i podržava 4G konekciju. Dolazi u varijanti od 8 i 16 GB prostora za skladištenje podataka, a ima i slot za memorijsku karticu. Jedna od najvećih prednosti ovog modela je kamera od 13 Mpix, što je i te kako napredna karakteristika za uređaj ovog cenovnog ranga. Moto G je takođe i vodootoporan i koštaće oko 180 dolara.

Pogledajte video:

https://youtu.be/-GtJB8_3Ce4

https://youtu.be/0b98BFCqOvQ

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *