Zaključena 204 lizing ugovora

Dodajte komentar

Na domaćem tržištu lizinga u prva tri mjeseca ove godine zaključena su 204 nova ugovora u vrijednosti od 2,99 miliona eura, navodi se u Biltenu Ministarstva finansija.

Novi ugovori se odnose se na tri lizing kuće u Crnoj Gori, jer jedna nije odobravala nove plasmane u prvom kvartalu, a u poređenju sa prethodnim kvartalom, broj novih ugovora je smanjen za 35 odsto.

Na kraju prvog kvartala bilo je oko četiri hiljade aktivnih ugovora, vrijednih 52,14 miliona eura, a u periodu od godinu prestalo je da bude aktivno oko 1,74 hiljade ugovora.

Ugovori finansijskog lizinga činili su 88,7 odsto, a ostatak su činili ugovori operativnog lizinga. Putnički automobili imaju najveći udio u ukupnom iznosu lizing plasmana, oko 89 odsto, iako je u odnosu na prethodni kvartal broj zaključenih ugovora u vezi sa putničkim automobilima smanjen za oko 38 odsto, a njihova vrijednost za oko 39 odsto. U pogledu sektorske strukture dominiraju ugovori u okviru sektora trgovine sa 31,5 odsto, ostalih usluga 28,1 odsto i sektoru saobraćaja 22,6 odsto.

DAN

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *