Usluge beogradskog aerodroma za Montenegro erlajns skuplje čak 50 odsto

Dodajte komentar

Portal Analitika objavljuje djelove izvještaja sa sjednice Savjeta za praćenje turističkog razvoja i pripremu i praćenje turističkih sezona, u kome se konstatuje da Montenegro erlajns plaća od aprila usluge beogradskog aerodroma uvećane čak 50 odsto.

Predrag Marković, komercijalni direktor kompanije „Montenegro erlajns“, pozdravio je sve prisutne i osvrnuo se na aktivnosti koje je ova aviokompanija preduzela. Pored povćanog broja redovnih letova, povećan je i broj čarter letova. Prvi čarter iz Njemačke stigao je krajem marta. Kao odgovor na pitanje o snižavanju cijena, rekao je da se trude da budu u funkciji turizma, ali da imaju i dosta limitirajućih faktora. Naveo je primjer ruskog tržišta, na kojem su u početku bili jedini prevoznik. Zatim se pojavio veliki broj ruskih i drugih kompanija koji su takođe saobraćale ka istoj relaciji. Problem je što ove kompanije ne planiraju svoje poslovanje na godišnjem nivou.

Što se tiče tržišta Srbije, na tom tržištu bilježe rast, ali su od aprila primorani da plaćaju usluge na beogradskom aerodromu, uvećane za 50%. Na žalost, kako je istako, nisu uspjeli da se izbore da sa ovom odlukom, što znatno utiče na poslovanje ove kompanije. Predlaže da se na neki način zaštiti nacionalni avioprevoznik, jer su zbog određenih barijera, dosta limitirani u aktivnostima, navodi se u izvještaju.

Izvor: Portal Analitika

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *