Uber ide iz Francuske

Dodajte komentar

Prema pisanju francuskih medija, taksisti u Francuskoj su u sukobu s Uber Technologies izvojevali pobjedu jer je kompanija nakon dugo natezanja juče odlučila ugasiti svoj servis UberPop.

Valja spomenuti da su taksisti u Parizu bili posebno angažovani u protestima protiv Ubera, pa su čak blokirali autoputeve i prilaze aerodromima zapaljenim gumama.

Dakako, izbijali su i fizički napadi na nelicencirane vozače koji su preko Ubera željeli zaraditi koji dodatni euro, kao i na njihova vozila, te putnike koje su prevozili. Francuski taksisti kažu kako Uber krši zakon o najmu vozila koji je stupio na snagu 1. januara, a nakon vala policijskih kontrola na vozače Ubera, kompanija je odlučila da ugasi uslugu i pričeka odluku Vrhovnog suda o valjanosti spomenutog zakona koja bi trebala da bude donijeta 30. septembra.

Prema izvještajima francuskih medija, u ponedjeljak je dvoje ključnih ljudi Ubera uhapšeno pod sumnjom da su zaposlenima uskratili plaćanje obveznih osiguranja što je vjerovatno bio i glavni okidač za odluku o gašenju UberPopa.

Izvor: Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *