Telekom smanjuje roming i najavljuje tužbu

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom će postupiti po novoj odluci Agencije za elektronske komunikacije (EKIP) i primijeniti propisane cijene roming usluga, ali će iskoristiti sva pravna sredstva da obezbijedi poštovanje zakona, saopšteno je iz te kompanije.
– Upravni sud je poništio prethodnu odluku Agencije ne zato što nije u interesu operatora, već što nije u skladu sa zakonom navodi se u saopštenju i podsjeća da je prethodna odluka poništena jer se uredba EU o snižavanju cijena rominga ne odnosi na Crnu Goru, kao i da međudržavni sporazum Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije o snižavanju cijena rominga nije ratifikovan u crnogorskom parlamentu.

iz kompanije su dodali da ne osporavaju Agenciji pravo da reguliše oblast telekomunikacija, ali smatraju da ignorisanje zakona i odluka suda stvara pravnu nesigurnost i nepredvidivost poslovnog ambijenta. Podsjetili su i da nude povoljnije cijene nego što su propisane odlukom Agencije u 15 mreža među kojima su i VIP Srbija i T-Mobile Makedonija, a korisnicima je na raspolaganju i usluga ,,Moj svijet“, koja omogućava besplatne dolazne pozive iz svih mreža u Crnoj Gori u 17 zemalja u koje spadaju Eronet BiH i T-Mobajl Makedonija.

U Crnoj Gori, BiH, Srbiji i Makedoniji se od juče primjenjuje jeftiniji roming. EKIP je, nakon odluke Upravnog suda, donio novu odluku zasnovanu na principima nediskriminatornosti i proporcionalnosti, koje propisuju zakoni o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošača.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *