Uspješna direktorica otkrila kako da se istaknete na poslu iako ne radite od jutra do sutra

Dodajte komentar

Ako želite da imate uspješnu karijeru i porodicu, najvažnije je dobro organizovati svoje vrijeme, kaže Lisa Camooso Miller, direktorica kompanije za komunikacije Blueprint u Washingtonu.

Njen posao nije samo u kancelariji, već zbog opisa posla dosta komunicira s novinarima i političarima. Odlaskom na kafe i sastanke van kancelarije ulaže u odnose s njima. Njena je strategija da dogovori susret s novinarom u 16:30 i kod kuće da bude do 18:15 sati. Kaže da je strategija ključna u planiranju jer joj omogućuje uspjeh u dva najvažnija segmenta njenog života: poslovnom i privatnom.

Ona je majka pa ne može svako veče odlaziti na konferencije ili poslovna druženja. Odlučila je da će svaki mjesec otići na tri takva događanja i izračunala da joj to oduzima samo 10 posto vremena mjesečno provedenog izvan posla. Ako mora da ide na poslovni put i bude daleko od svoje porodice, ona iskoristi to putovanje što bolje može. Druži se, ide na doručak s poslovnim partnerima, pije koktele, a ponekad se toliko opusti s njima da završi na karaokama do kasno u noć. Nakon odlično odrađenog posla, kada se vrati kući, može više vremena posvetiti svojoj porodici.

“Većinom će vaš inbox biti pun, nemojte se time zamarati, radije i pođite na doručak ili kafu s kolegama s posla, partnerima, potencijalnim saradnicima”, kaže Miller za Fortune.

Nemojte trošiti vrijeme na nebitne stvari, ono što je najvažnije je razgovor i slušanje sagovornika i u tome leži ključ uspjeha.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *