Pakleno ljeto u Hrvatskoj: Varaju i za smještaj

Na hrvatskom primorju su se pojavili neovlašćeni i lažni iznajmljivači soba koji pokušavaju da do potencijalnih mušerija dođu putem interneta.

Predstavnci turističkog sektora pri Hrvatskoj privrednoj komori (HGK) upozorili su lokalne iznajmljivače porodičnog smještaja, turiste, turističke agencije i javnost da budu pažlijvi pri rezervisanju i kupovini, odnosno prodaji turističkog smještaja, jer su se na internetu pojavili neovlašćeni i lažni zastupnici takve prodaje.

Takve prevare, koje se u svijetu i Evropi dogadjaju već neko vrijeme, a usljed sve većeg korišćenja digitalnog marketinga i tehnologije, primijećene su i u Hrvatskoj, istaknuto je na konferenciji za novinare predstavnika turističke branše u HGK, prenosi Tportal.

Kako se navodi, trenutno je riječ o desetinama prijava za sedamdesetak objekata porodičnog smještaja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na Kvarneru, Zadarskoj županiji, ostrvu Pag i u Istri.

Žrtava onlajn prevara i korišćenja lažnih identiteta, kao i hakovanja računa i veb stranica u prodaji porodičnog smještaja sve je više i u Hrvatskoj, što šteti ne samo pojedincima, nego može naškoditi i ugledu hrvatskog turizma i Hrvatske, kao destinacije čija je specifičnost upravo porodični smještaj, rečeno je na konferenciji.

Check Also

EU i Južna Koreja: SAD diskriminišu strane proizvođače električnih vozila

Većina električnih vozila neće biti pogodna za odobravanje poreznih kredita zbog zakonske odredbe u SAD-u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.