Kako tražiti i naći freelance posao?

Dodajte komentar

U današnjem svijetu rada povišice su sve rjeđe, a siguran posao je koncept koji sve više iščezava. Zbog toga se neki radnici okreću alternativnim izvorima dodatne zarade.

Ukoliko želite angažman uz trenutni posao ili želite da probate kako bi vam išla neka nova karijera, freelance poslovi su vjerovatno najbolja opcija.

Ovo su savjeti koji će vas usmjeriti u potrazi za idealnim freelance poslom:

Umrežavanje

Prema nekim podacima, 60 posto poslova se pronađe upravo preko umrežavanja. Traženje freelance angažmana na ovaj način je posebno zahvalno, budući da su poslodavci obično voljni da vam pruže šansu ukoliko vas neko preporuči.

Društveni mediji

Povećajte sebi šanse za pronalaženje angažmana na način da na svojim profilima na društvenim mrežama obznanite kako tražite dodatne poslove ili izvore zarade. U tom slučaju treba imati na umu da vaši profili moraju biti profesionalni i bez sadržaja koji bi vas mogao diskreditovati.

Stranice za traženje posla

Obično se misli kako se na stranicama za traženje posla nalaze samo ponude za poslove na određeno ili neodređeno. Međutim, na tim stranicama možete pronaći i ponude za freelance angažmane.

Možete se povezati i s nekim zajednicama nezavisnih profesionalaca.

Na kraju, potrudite se kako vam zbog ovih angažmana ne bi patio stalni posao, što zahtijeva mnogo planiranja i discipline.

Izvor: Lider

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *