Skupštinska Komisija razmatra prodaju Instituta Igalo

Dodajte komentar

Komisija za praćenje i kontrolu privatizacije razmatraće 12. juna postupak prodaje Instituta “Simo Milošević” u Igalu. Za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta „Simo Milošević” ponudu je dostavio konzorcijum International Welness Group (IWG) iz Londona. IWG je jedini ponuđač na četvrtom tenderu, koji za većinski udio nudi 10,03 miliona.

Ponuda je, prema ocjeni Tenderske komisije, ispunila sve uslove javnog tendera.

Odbornici hercegnovske Skupštine predložili su nedavno Vladi da obustavi dalji postupak privatizacije Instituta “Simo Milošević”, poništi tenderski postupak i razmotri druge načine unaprijeđenja uslova rada te kompanije.

To je jedan od četiri zaključka parlamentarne radne gupe, koji je prihvatila odbornička većina, ali i dio opozicije. Odbijen je zahtjev opozicije da se stavi dvogodišnji moratorijum na privatizaciju Instituta.

Radna grupa je utvrdila da International Wellness Group nije respektabilan ponuđač, a tenderski postupak nije adekvatno proveden za unaprijeđenje rada Instituta Igalo.

Zato je prihvaćen njen predlog da se obustavi privatizacija te kompanije, da Vlada poništi tender i nađe drugi način kako bi poboljšala rad Instituta.

Skupština Herceg Novog traži i da se Igalo proglasi banjskim liječilištem, kao i da to Opština definiše planskim dokumentom. Predloženo je i da se donese posebna odluka o prolongiranju obaveze Instituta po osnovu poreza na nepokretnosti od dvije godine, bez obračuna zatezne kamate.

izvor: SEEbiz / RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *