Ko stvarno stoji iza ponude za Institut

Dodajte komentar

Skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu privatizacije razmatraće 12. juna postupak prodaje Instituta “Simo Milošević” u Igalu.

Za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta „Simo Milošević” ponudu je dostavio američko-britanski konzorcijum International Welness Group (IWG).IWG je jedini ponuđač na četvrtom tenderu, koji za većinski udio nudi 10,03 miliona, a pominju investije od preko 200 miliona.

Odbornik Udruženja građana Izbor Dušan Radović Krušo je kazao da su ostali uskraćeni za informaciju o tome ko je IWG i ponovio da taj konzorcijum nema kapital za kupovinu Instituta, kao i da iza iza cijelog procesa stoji srpski biznismen Bogoljub Karić.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović je negirao tvrdnje

Iz američke i britanske ambasade nijesu nedavno odgovorili konkretno na pitanja “Vijesti” da li se iza konzorcijuma International Wellness Group nalaze kompanije iza kojih stoje američki i britanski investitori i da li je riječ o poznatim investitorima sa poslovnim kredibilitetom.

Odbornici hercegnovske Skupštine nedavno su predložili, između ostalog, Vladi da obustavi dalji postupak privatizacije Instituta “Dr Simo Milošević”, poništi tenderski postupak i razmotri druge načine unapređenja uslova rada te kompanije.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *