Budvanska rivijera: Razmatraju podjelu dividende od 8,8 miliona

1 komentar

Akcionari Hotelske grupe „Budvanska rivijera” razmatraće na redovnoj Skupštini akcionara 26. juna odluku o raspodjeli neraspoređene dobiti, koja je dostigla 8,78 miliona eura.

Na dnevnom redu je i usvajanje godišnjih finansijskih iskaza i izvještaja o poslovanju za prošlu godinu, kao i upoznavanje sa izvještajem nezavisnog revizora i izmjena odluke o usvajanju elaborata o procjeni, odnosno reprocjeni akcijskog kapitala, odluke o emisiji akcija po osnovu usitnjavanja i raspodjeli sredstava fonda rezervi akcionarima.

Na dnevnom redu je i odluka o novoj emisiji akcija po osnovu sredstava fonda rezervi. Akcionari će raspravljati i o odluci o novoj emisiji akcija po osnovu raspodjele dobiti i povećanju osnovnog kapitala HG „Budvanska rivijera”,

Akcionari će raspravljati i o odluci o izmjenama i dopunama statuta, prestanku mandata članovima odbora direktora i izboru novih članova, kao i o imenovanju nezavisnog revizora. Skupština akcionara biće održana u hotelu „Palas” u Petrovcu u 11 sati. Neto dobit HG „Budvanska rivijera” u prošloj godini iznosila je 7,47 miliona eura, što je 13 puta više u odnosu na 2013.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, u vlasništvu Vlade je 41,63 odsto akcija „Budvanske rivijere”, Strateks hospitaliti Beograd ima 21,07 odsto, Fond PIO 12,82 odsto, a Strateks divelopment 8,3 odsto.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *