Počinje globalna prodaja G4, vjerovatno najboljeg pametnog telefona koji je LG ikad napravio

Dodajte komentar

Danas počinje globalna prodaja LG-ovog najnovijeg pametnog telefona G4. Uređaj je svijetu predstavljen u aprilu. “LG G4 naš je najambiciozniji pametni telefon uopšte. Nije sličan nijednom drugom flagship mobilnom telefonu na današnjem tržištu”, kazao je predsjednik i izvršni direktor LG-a Juno Cho.

Uređaj ima redizajniranu kameru s većim senzorom. Zadnja kamera ima šesnaest, a prednja osam megapiksela. Uređaj ima i quantum displej, za koji iz kompanije kažu da utiče na još bolji kvalitet boja na ekranu.

Izdvaja ga kožna pozadina

Ono što G4 izdvaja od ostalih tiče se i izgleda. Ovaj uređaj, naime, ima kožnu pozadinu, a lagano je zaobljen kako bi lakše ležao u ruci. Ima i nekoliko unaprijed instaliranih aplikacija, tipičnih za Android, a Google Chrome početni je internet pregledač..

Naša je vizija postaviti naše vlastite standarde, bez brige oko toga kojim se trendovima vode proizvođači ostalih pametnih telefona. Mislimo da smo na dobrom putu i da smo napravili dobru formulu zato što je inicijalna reakcija na G4 bila nevjerovatno pozitivna”, kazao je Cho.

Jedan od glavna tri telefona na Androidu

Uređaj je već u prodaji u matičnoj Južnoj Koreji, ali sad će biti dostupan i u Hong Kongu, potom u Turskoj, Rusiji i Singapuru. Iz LG-a kažu kako će nakon toga doći na tržište u većini Evrope, Sjeverne Amerike, jugoistočne Azije, i u druge zemlje.

Za cijenu se špekuliše da neće puno odstupati od Samsungovog Galaxyja S6. Uz Galaxy S6 Edge ova su tri telefona glavne Androidove perjanice za ovu godinu. Doduše, Apple bilježi povećanu prodaju svojih modela u SAD-u, ali i na azijskom tržištu, posebno u Kini. Biće zanimljivo promatrati kako će se ova borba dalje razvijati.

(Telegram)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *