AmCham: Radionica na temu kako se najbolje predstaviti na razgovoru za posao

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) u saradnji sa kompanijom članicom Ernst & Young, organizovala je danas radionicu na temu „Interviewing skills – Vještine prijavljivanja za posao“ za učesnike AmCham Programa stažiranja, u hotelu Ramada.

Radionicu je držala gđa Mia Melegi, iz sektora ljudskih resursa kompanije Ernst & Young.

Učesnici Programa stažiranja su tokom ove radionice imali priliku da čuju savjete i preporuke kako napisati dobru biografiju, koja će motivisati poslodavca da pozove kandidata u sledeću fazu procesa selekcije. Ocijenjeno je da je neophodno znati predstaviti se na način koji će privući pažnju poslodavca za samo 20 sekundi. Takođe, u okviru radionice održane su simulacije intervjua, kako bi studenti stekli utisak autentičnog razgovora za posao.

AmCham Program stažiranja počeo je 14. aprila i traje do 14. jula 2015.g. U programu učestvuje 17 studenata iz deset kompanija članica, uključujući i izvršnu kancelariju AmCham Montenegro.

Učesnici Programa su studenti završne godine sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *