Indijski preduzetnik smatra da ima previše novca, pa je udio u kompaniji poklonio radnicima

Dodajte komentar

Kontroverzni indijski preduzetnik Rahul Yadav prošle nedelje je podigao prašinu kad je investitore za svoj Housing.com prozvao intelektualno nesposobnima i otkazao im saradnju. Sad je dao novu izjavu, po kojoj je kazao da bi sve dionice svoje kompanije dao zaposlenima.

Tek mi je 26 i prerano je u ovoj fazi života ozbiljno se brinuti o novcu”, kazao je Yadav u saopštenju. U istom je saopštenju kazao kako je svaki zaposleni Housing.com-a ujedno i njen dioničar.

Dao sve svoje dionice zaposlenima

Housingov najveći investitor japanski je SoftBank, koji je u decembru prošle godine doparinio sa 90 miliona dolara ulaganja. Međutim, investitori su iznervirali Yadava, koji je pritom kazao kako nema dovoljno sati u danu da ih gubi s njima, da bi se potom izvinio za svoje neprihvatljive komentare.

U srijedu je naveče, zatim, Yadav kazao kako će svojih 4,5 posto dionica pokloniti 2.251 radniku Housinga. Procijenjena vrijednost toga procenta je gotovo 25 miliona dolara. Iz Softbanka ovu odluku nisu komentisali, a nije poznato ni podržava li upravni odbor ovu odluku. “Mislim da je to impulsivna odluka nezrele osobe”, komentisao je njegovu odluku investitor i prduzetnik u Bangaloreu Mohandas Pai.

 

Housing.com je nastao, kako kaže njegov osnivač, iz dva razloga. Prvi je da pomogne ljudima da pronađu kuće za kupovinu, a drugi je da stvori globalnog diva za tržište nekretnina. “Osim ova dva razloga, ne postoji nijedan drugi, novac takođe nije razlog”, objasnio je Yadav.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *