Sastanak direktora HAAB sa ministrom finansija dr Radojem Žugićem

Dodajte komentar

Ministar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima sastao se sa glavnim izvršnim direktorom Hypo Alpe-Adria-Banke AD Podgorica, g-dinom Christophom Schoenom. Tokom sastanka, g-din Schoen je upoznao ministra o rezultatima rada banke u 2014. godini, kao i poslovnim planovima za 2015. godinu.

G-din Schoen je izrazio zadovoljstvo razvojem Banke nakon restrukturiranja, obzirom da je poslovanje nastavljeno sa jasnim ciljem: povećanjem broja klijenata i novog biznisa, posebno u poslovanju sa stanovništvom.

Što se tiče privatizacije HAA,  Schoen je informisao ministra da se zatvaranja transakcije očekuje, kako je i planirano, u junu, i da budući vlasnici  (Advent International i EBRD) žele da prošire poslovanje sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, uz održavanje uspješnog poslovanja u sektoru privrede i javnih finansija.

– Njihova jasna vizija je stvaranje održivo jake i rastuće bankarske grupacije u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, imajući u vidu njihovu snažnu istoriju ulaganja kapitala u oblasti finansijskih usluga, kao i regionalno – u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Stoga možemo očekivati pozitivne trendove –  kazao je Schoen.

Ministar finansija dr Radoje Žugić je pohvalio trend rasta novih plasmana, pogotovo u situaciji kada se to dešava po nižim kamatnim stopama, čime realni sektor ima bolji pristup jeftinijem novcu.

Zajednički je zaključeno da je neophodno dati dodatni zamah i finansijskom i realnom sektoru, u cilju jačanja zdravih sektora ekonomije, kroz povećanje bankarske aktivnosti, uz istovremeno smanjenje nivoa loših kredita.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *