Počeli radovi na autoputu

Dodajte komentar

Radovi na izgradnji autoputa Bar-Boljare, zvanično su počeli danas. Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je ranije saopšteno da je prva rata avansa uplaćena i rok od 48 mjeseci za izgradnju prve dionice Smokovac-Uvač-Mateševo počinje da teče od 11. maja.

Radovi će se obavljati u tri etape i to na najzahtjevnijim mjestima. Najveća pažnja biće posvećena najzahtjevnijem poduhvatu, odnosno izgradnji mosta Moračica, dugog kilometar, čiji će glavni stub od 180 metara oboriti rekord po visini na Balkanu.

Radovi na pripremi terena za početak gradnje uveliko traju skoro dva mjeseca. Do sada je raščišćen teren, probijeni su novi putevi i prošireni postojeći kako bi velike mašine mogle nesmetano da obavljaju posao.

Na prioritetnoj 41 kilometar dugoj dionici od Smokovca preko Uvača do Mateševa biće izgrađeno 18 tunela, dužine preko 17 kilometara, zatim 13 mostova dužine oko tri kilometra i pet vijadukata. Takođe, na prvoj dionici će se nalaziti i četiri petlje i to na Smokovcu, Pelevom brijegu, Veruši i Mateševu.

cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *