U Bosni i Hercegovini živi 512 milionera

Dodajte komentar

Relevantne bankarske institucije saopštile su vijest o snažnom rastu štednje građana BiH koji na računima trenutno imaju više od 9,5 milijardi KM. Slobodna Bosna istražila je u čijim rukama se nalazi ogroman kapital i ko su vlasnici najdebljih bankovnih računa u BiH.

U Bosni i Hercegovini trenutno živi 512 milionera – osoba koje na svojim računima u komercijalnim bankama imaju milion konvertibilnih maraka i više. Njihov zajednički konto težak je 630 miliona KM, što znači da neki od 512 milionera na računu imaju više od jednog miliona. Rekorder je jedan poznati muzičar, čiji ime iz razumljivih razloga ne možemo saopštiti, koji na svom kontu ima 32 miliona KM, a među multimilionerima ima i nekoliko zvučnih imena iz svijeta sporta, estrade i privatnog poduzetništva.

Dakako, broj multimilinera u BiH višestruko je veći kada se štedišama s oročenih milion i više KM pridoda armija privatnih poduzetnika čija preduzeća vrijede više stotina miliona KM, ali i ne mali broj onih koji iz različitih razloga novac drže u “slamaricama” ili su ga pak iznijeli iz zemlje i položili na nerezidentni račun negdje u svijetu.

(eKapija)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *