Prodaja Novog duvanskog do 15. maja

Dodajte komentar

Pregovori sa jedinim ponuđačem, kompanijom Montenegro Duvan komerc iz Mojkovca zainteresovane za Duvanski kombinat u završnoj su fazi, to je za radio Antena M potvrdio predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović:

“Očekujemo da će pregovori sa Montenegro Duvan komercom biti završeni do 15. maja, ostali su samo završni pregovori u vezi sa ugovorom o upravljanju i ugovora o dokapitalizaciji, nekoliko elemenata, koje treba usaglasiti koje se tiču procjene imovine, odnosno uloga države i Glavnog grada u tom zajedničkom preduzećum, kao i još nekoliko elemenata vezanih za početak rada “.

U toku pregovora o prodaji Duvanskog kombinata utvrđuje se i  koliko je potrebno radne snage:

“ Određivanje imena radnika koji će biti stalno angažovani, paralelno rade se pripreme na stvaranju predusolova da se radnicima koji budu proglašeni tehnološkim viškom da im se obezbijedi nadoknada, sa ranije utvrđenim pravilima. Nadam se da će do kraja maja biti to sve usaglašeno, nakon toga će ići prema Savjetu za privatizaciju”. 

Mojkovačka firma Montenegro duvan komerc  ponudila  je da u izgradnju fabrike uloži preko 8 miliona eura, zaposli 86 radnika, od ukupno 2 stotine koliko ih je sada angažovano, da obezbijedi dvije nove proizvodne linije, postojeću opremu rekonstruiše, kako bi se u fabrici završavao čitav proces proizvodnje.

Prema podacima Poreske uprave, Duvanski kombinat je na vrhu liste dužnika, po osnovu poreza, ali i neizmirenih obaveza na zarade. Ukupno 44 miliona eura.

Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *