Jubilarno izdanje Lake festa od 11. do 16. avgusta

Dodajte komentar

Peti Lake fest, festival alternativne rock muzike, održaće se od 11. do 16. avgusta u Nikšiću. Na festivalu će nastupiti 42 benda, a ključna novina ovogodišnjeg, jubilarnog Lake fest-a, jeste da će trajati šest dana. Tokom tri dana festival će biti održan ispred Doma revolucije, a od 14. do 16. avgusta na prostoru pored jezera Krupac.

Na konferenciji za medije organizatori su saopštili da će prva tri festivalska dana, od 11. do 13. avgusta, uživanje na Lake fest-u biti besplatno. Posjetioci će uživati u muzici autorskih bendova iz regiona i zagrijati se za, svima poznatu, veliku binu pored jezera Krupac i najpoznatije izvođače iz regiona, ali i tri inostrana benda.

Na ovogodišnjem Lake fest-u publika će imati priliku da čuje bendove Riblja čorba, Elemental, Samostalni referenti, Babe, Rundek Cargo trio, Goblini, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejaković, Pankrti, Who see, Nicim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Sasja, Mortal Kombrat, Stereo banana, Josip A Lisac, Uzemljenje, Igra duhova, i mnoge druge. Imena inostranih bendova biće objavljena narednih dana.

Direktor Lake fest-a Peđa Zečević rekao je da će festival biti značajno uvezan sa predstavljanjem turističkih potencijala Nikšića, a imaće i sportske sadržaje poput triatlon trke. “Cijena karata ostaće prilagođena rock publici i neće se mijenjati u odnosu na prošlu godinu – deset eura iznosiće dnevna karta, dok će komplet karata za tri noći kod Krupca koštati 25 eura”, precizirao je Zečević, dodajući da će duša festivala- kamp, ostati besplatan.

Zečević je zahvalio generalnom sponzoru Elektroprivredi Crne Gore i zvaničnom pivu Lake fest-a Nikšićkom pivu, na podršci i partnerskom odnosu od samih početaka Lake fest-a. Elektroprivrede Crne Gore i ove godine ustupiće prostor za održavanje festivala kod jezera Krupac, ali i pružiti finansijsku podršku održavanju festivala. “Nadam se da će prostor pored Krupca i ove godine biti izvor dobre energije”, poručila je Eleonora Albijanić iz EPCG.

Natalija Milić iz Pivare “Trebjesa” kazala je da im je drago što je Nikšićko pivo, kao zvanično pivo festivala, uz Lake fest od samog početka pa do ovogodišnjeg malog jubileja i najavila da će kompanija u saradnji sa partnerima i ovog avgusta raditi akcije Rock and Recycle i kampanju bezbjednosti u saobraćaju Kad pijem ne vozim. “Ekološku akciju Rock and Recycle radimo s ciljem da prostor ispod nikšićkih topola ostane čist i nakon festivala. Prethodne dvije godine posjetioci festivala su sakupili preko 55.000 plastičnih čaša koje su dalje pravilno tretirane”, navela je Milić.

Podršku Lake fest-u ove godine dali su i Opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Milorad Jovanović, potredsjednik Opštine Nikšić rekao je “Lake Fest godinama okuplja najbolje muzičare iz okruženja, a uz to promoviše Nikšić kao kulturnu i turističku sredinu. Uvjeren sam da će Nikšić i ove godine u avgustu biti centar muzičke kulture”.

Filip Burzan iz NTOCG je ocijenio da je Lake fest važan za ukupan turistički razvoj Crne Gore. “Peti Lake fest pretenduje da pozicionira Crnu Goru kao značajnu festivalsku destinaciju u regionu i šire”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *