Gubitak Budvanske rivijere 736 hiljada eura

Dodajte komentar

Gubitak hotelske grupe „Budvanska rivijera” u prvom kvartalu iznosio je 736,3 hiljade eura, 24 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, piše DAN.

Poslovni prihod tog budvanskog preduzeća, na čijem je čelu Svetozar Marović, na kraju marta je iznosio 1,1 milion eura, što je skoro 42 odsto više nego u istom periodu lani. Poslovni rashodi su povećani za petinu i iznosili su 1,83 miliona eura.

Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su 967,1 hiljadu eura, amortizacije i rezervisanja 410,1 hiljadu, a materijala 165,4 hiljada eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 287,8 hiljada.

Ukupna aktiva „Budvanske rivijere” na kraju prvog tromjesečja vrijedjela je 188,6 miliona eura i bila je 2,4 puta veća nego u uporednom periodu. Neraspoređena dobit kompanije dostigla je 8,8 miliona.

Dugoročna rezervisanja i obaveze na kraju prvog kvartala iznosile su 3,2 miliona, a kratkoročna 14,4 miliona eura.

Većinski vlasnik „Budvanske rivijere” je Vlada, koja preko fondova ima 60 odsto dionica. „Budvanska rivijera” je uvrštena u plan privatizacije za ovu godinu, ali da bi bio raspisan tender za prodaju akcija preduzeća potrebno je da se to društvo razdvoji u dva društva. U sklopu jednog bili bi hoteli „Sveti Stefan” i „Miločer”, dok bi ostali hoteli pripali drugom društvu.

DAN

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *