Rođenje princeze Britaniji donosi 150 miliona funti

Dodajte komentar

Rođenje ćerke britanskog prinčevskog para trebalo bi da engleskoj ekonomiji donese oko 150 miliona funti, piše britanski Telegraf.

Nacija je željela da bude princeza i to ne samo kladiničari koji slave vijest da je kraljevska beba djevojčica.

Očekivanja su da drugo dijete Kejt Midlton da podstrek engleskoj privredi od 150 miliona funti dok trgovci odjeće žure da zarade dok traje ushićenje.

Oni su se mjesecima pripremali za veliki dan, nadajući se da će kraljevsko čedo dati polet ekonomiji u trenutku kada poverenje potrošača stagnira i nacionalne finansije su u crvenom.

Rođenje princa Džordža prije dvije godine donijelo je privredi 247 miliona funti, a sada se novi talas trošenja očekuje i pošto je na svijet stigla i princeza.

Centar za istraživanje trgovine predviđa da će u narednim nedeljama povećanje biti oko 80 miliona funti, dok će od 20 do 25 miliona funti biti potrošeno na suvenire a ostatak na hranu i piće kao što su torte i šampanjac.

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton postali su jutros po drugi put roditelji. Posle Princa Džordža na svijet je došla i djevojčica, za koju se još ne zna kako će se zvati.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *