Ovo je 10 najluđih (i ludo skupih) stvari ikad prodatih na eBayu

Dodajte komentar

Nekoliko puta godišnje trebalo bi napraviti generalno pospremanje svog doma i očistiti ga od nepotrebnih stvari. Kada se na takvo nešto i odlučimo većinu stvari bez razmišljanja bacimo u smeće ili poklonimo prijateljima. Možda to i nije dobar ekonomski potez. Ako ste u škripcu s novcem najbolje je te stvari prodati putem oglasnika.

I ako mislite da nećete ništa ili uistinu malo zaraditi nemojte odustati jer neka vam ovih deset primjera stvari koje su na britanskom eBayu postigle vrtoglave zarade bude podsjetnik da svaka roba pronađe svog kupca te da se može odlično zaraditi na stvarno svemu. Važno je samo imati dobru ideju ili prepoznati što bi ljudima moglo biti zanimljivo. Ovi primjeri pokazuju da stvarno prolazi – sve.
zivot 

1. Život – oko 260 hiljada eura

Nakon što ga je napustila vjerenica Laura, Ian Usher iz Yorkshirea u Engleskoj odlučio je na aukciju staviti sve što posjeduje i to za više od 260.000 eura. Tako je na eBay stavio kako je rekao cijeli svoj život –  trosobnu kuću, posao prodavca tepiha, motor, prijatelje. Sa zarađenim novcem započeo je novi život – prvo je otputovao  u Dubai, nakon čega je proputovao još desetak zemalja. Trčao je s bikovima, naučio voziti avion, ronio je s morskim psima i naučio francuski. Danas je ponovo zaljubljen u Kanađanku te je kupio ostrvo.

2. Bejzbol kartica – oko milion i 530 hiljada eura

Čak 102 godine stara bejzbol kartica, originalno objavljena u kutiji cigareta, danas se smatra Mona Lisom među bejzbol karticama. Wagnera je kupio jedan anoniman kolekcionar iz Kalifornije. Honus Wagner kartica je ikona, ne samo među sakupljačima nego i šire. Johannes Peter Honus Wagner, poznatiji i kao leteći Holanđanin igrao je od 1895. do 1917. godine, te je jedan od najboljih igrača bejzbola tog vremena.

3. Haljina od gumenih narukvica – oko 240 hiljada eura

Haljina napravljena od 20.000 loom band narukvica našla je kupca za nevjerovatnih 240.000 eura. No, navodno kasnije je kupac odustao  rekavši da je ne može priuštiti.

medo

4. Medvjedić Beanie Babie – oko 105 hiljada eura

Rijetki primjerak plišanog medvjedića Beanie Baby  koji je par Leah Rogers i Ryan Flanaghan kupili za deset funti prodat je za oko 105.000 eura. Riječ je o jednom od 100 primjeraka prve edicije medvjedića iz posebne kolekcije koja je nazvana Princess Diana Di Beanie Babies.

5. Medeni mjesec – oko 11 hiljada eura

Napušten mladoženja na eBayu je stavio oglas u kojem prodaje drugu kartu i putovanje na medeni mjesec. Dobio je više od stotinjak ponuda a najveća ponuda bila je 11.000 eura. Čini se pomalo nevjerovatnim kada dvonedeljni odmor u Dominikanskoj Republcii inače košta oko 2.000 eura. No, vjerovatno su se djevojke sažalile nad napuštenim dečkom.

6. Šešir princeze Beatrice – oko 90 hiljada eura

Neobičan šešir u obliku mašne koji je princeza Beatrice od Yorka nosila na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton prodat je na Ebayu za oko 90.000 eura. Novac je princeza uplatila u humanitarne svrhe UNICEF-u.

7. Ugalj s Titanika – oko 14 hiljada eura

Komad uglja iz 1912.  sa slavnog i tragičnog Titanika  prodan je na aukciji web stranice eBay za gotovo 14.000 eura.

8. Snalažljivi Sam Sung – oko 112 hiljada eura hiljada eura

Muškarac Sam Sung radnik Applea odlučio je utržiti svoje ime i činjenicu da radi za konkurenciju. Tako je putem eBaya prodao svoju vizitku na kojoj piše njegovo ime i prezime na vizitki od Applea za oko 112.ooo  te je sve dao u humanitarne svrhe.

9. Žvaka Britney Spears – oko 20 hiljada eura

Godine 2004. na eBayu se je našao komadić žvake koju je tokom nastupa na koncertu u Toronto žvakala i ispljunula pjevačica Britney Spears. Taj komadić je prodat za oko nevjerojatnih 20.000

r

10. Grickalica – oko 1000 eura

Muškarac koji je pronašao predimenzioniranu grickalicu vrste Hula Hoop dok je uživao u slasnim hrskavim grickalicama odlučio ju je staviti na prodaju na eBay te je ona našla kupca za nevjerovatnih 1000 eura. Savjet – budite pažljivi kada uživate u čipsu i ostalim grickalicama.

(Telegram)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *