Ovaj startup omogućava vam provjeru dioptrije bez odlaska ljekaru ili optičaru

EyeNetra, najnoviji je startup , koji za cilj ima spajanje tehnologije i zdravstva. Nude usluge pregleda vida na zahtjev. Blink omogućava da ne tražite termine kod oftamologa, nego oni dolaze k vama.

Ova usluga nije nastala s ciljem da zamijeni postojeće oftalmološke usluge, nego ih jednostavno čini praktičnijima i dostupnijima nego prije. Prilagođavaju se zaposlenom i užurbanom načinu života, u kojemu pojedinac ima sve manje vremena za gubljenje na čekanje.

Jednostavno korištenje

Usluga košta 75 dolara. Nakon što platite taj iznos, Blink šalje svoga tehničara s uređajima kompatibilnima s njegovim pametnim telefonom. Jedan od njih nalikuje na headset virtualne stvarnosti. Klijent to stavi na glavu, a u nekoliko minuta uređaj prikupi podatke vezane za vaš vid i pošalje ih certificiranom optičaru.

Ukoliko se ispostavi da su vam potrebna pomagala za vid, u obliku sočiva ili dioptrijskih naočara, uput i recept dobijete na svoj email.

Jedini nedostatak cijele metode je to što je zasad dostupna samo u New Yorku, ali iz kompanioje kažu da užurbano rade na širenju i nadaju se da će u skoro vrijeme njihova usluga biti rasprostranjena i dostupna i na drugim mjestima.

Check Also

Voli hipermarket Kotor-Radanovići: Sasvim novi Voli na starom mjestu 

Danas je Voli hipermarket na kružnom toku koji spaja Kotor, Tivat i Budvu, ponovo otvorio …

Leave a Reply

Your email address will not be published.