Za preseljenje iz Indijane kompanija radnicima plaća 50.000 dolara

Dodajte komentar

Za razliku od mnogih kompanija koje bez pitanja sele svoje radnike po različitim mjestima, jedna kompanija iz SAD je zaposlenima ponudila nešto sasvim suprotno.

Naime, direktor kompanije Selesforc, Mark Beniof, obezbijedio je premještaj zaposlenima iz Indijane, ukoliko se tamo ne osjećaju dobro zbog promjene zakonodavstva, koje ponižava ljudsko dostojanstvo, piše CNN.

Kada je dobio mejl od svog zaposlenog “Meni život u ovoj zemlji više ne prija, moraš da me premjestiš”, odlučio je da mu odobri preseljenje, koje je nazvao “paket za premještaj” u vrijednosti 50.000 dolara, uz riječi “sada možeš da ideš”.

Beniof je priznao sa Salesforce neće biti u mogućnosti da u potpunosti povuče radnike iz Indijane zbog veličine poslovanja kompanije u toj državi. Ali, kompanija će podržati pojedince koji se osjećaju nelagodno, da odu.

Ovaj potez uslijedio je kao reakcija na zakon koji je prošle nedelje potpisan u Indijani, a koji omogućava preduzećima da odbiju pružanje usluga LGBT osoba na religijskoj osnovi.

Beniof je već obećao da će smanjiti ulaganja svoje kompanije u Indijani, nazivajući ovaj zakon “brutalnim, nepravednim i neopravdanim”.

Direktori kompanije, u nadi da će uticati na izmjenu ovog zakona, razgovaraju sa državnim zvaničnicima. Premještaj zaposlenih iz ove države je novi korak ali i najagresivnija korporativna aktivnost koja je preduzeta kao odgovor na novi zakon.

Postoje najave da se usvajanje sličnih diskriminatornih zakona očekuje i u drugim državama širom SAD.

Neke od najvećih američkih korporacija, poput Epla i Dženeral elektrika, samo su neke od kompanija u kojima zbog toga raste zabrinutost.

Lideri iz 39 tehnoloških kompanija i organizacija su takođe osudili ovakva zakonodavstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *