U Moskvi otvorena najveća prodavnica igračaka u Evropi

Dodajte komentar

Britanski lanac prodavnica igračaka Hamliz (Hamleys) otvorio je svoju najveću prodavnicu u centru Moskve, uprkos sankcijama Zapada i ekonomskoj krizi koja tjera ruske kupce da smanjuju troškove.

Prodavnica Hamliz, na površini od 6.750 kvadratnih metara, nalazi se u „Dječjem svijetu“ (Djetskij mir) koji je sa velikom pompom otvoren poslije sedmogodišnje rekonstrukcije, javlja Rojters.

To je najveća specijalizovana prodavnica igračaka u Evropi „Mir Hamliz“, ispred koje je po površini samo američka „Toys R Us“ u Njujorku, sa oko 10.000 kvadrata, rekao je na otvaranju partner Hamliza u Rusiji, Jevgenij Butman, čija je kompanija „Idea4retail“ razradila koncepciju prodavnice.

„Želimo da otvaramo u Rusiji mnogo više. Smatramo da je to fantastično tržište za prodaju igračaka, tržište u porastu“, rekao je u intervjuu Rojtersu šef Hamliza, Gudžon Renison.

On je dodao da je taj koncept jedinstven za Hamliz, koji ima 67 prodavnica u svijetu, jer to nije samo velika prodavnica nego i „mjesto za igranje“.

Posjetioci prodavnica mogu vidjeti model rakete napravljen od skoro dva miliona elemenata Lego kockica.

Prije otvaranja moskovske, najveća prodavnica Hamliza je bila njegova prva prodavnica na oko 5.000 kvadratnih metara, otvorena 1760. godine u Londonu. (Tanjug)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *