Turci u KTGT-u loši 5,7 miliona

Kontejnerski terminali i generalni tereti (KTGT) iz Bara, koje je prošle godine privatizovala turska kompanija Global Ports, poslovnu 2014. godinu je završila gubitkom od 5,78 miliona eura, pokazuju podaci iz izvještaja objavljenog na sajtu Montenegroberze.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u prošloj godini je ostvarila neto dobit od 34,7 miliona, za koliko je smanjila svoj nagomilani gubitak iz prethodnih godina na 240 miliona eura.

Gubitak KTGT je čak za oko 5,7 puta veći nego godinu ranije kada je iznosio 1,05 miliona eura. Lošem rezultatu doprinio je značajan rast troškova zarada i drugih naknada jer je prema socijalnom programu za 158 zaposlenih sa računa preduzeća isplaćeno za otpremnine četiri miliona eura.

Ostvareni obim pretovara u 2014. godini bio je veći za oko 17 odsto u odnosu na godinu ranije, a poslovni prihodi bili su veći za pet odsto i iznosili su oko 7,1 milion eura. Ukupni rashodi barske kompanije iznosili su 12,89 miliona eura.

Kratkoročne obaveze za godinu su povećane za oko 900 hiljada eura, a dugoročne obaveze za oko 3,8 miliona eura. Nagomilani gubici kompanije sada iznose 20,2 miliona eura.

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.