Hrvatski telekom otpušta 250 radnika, otpremnina 35 hiljada eura

“Hrvatski Telekom nastavlja s transformacijom započetom prošle godine. Iako je HT u 2014. usporio pad prihoda, u okolnostima dugotrajne ekonomske krize te kontinuiranog smanjenja vrijednosti telekom tržišta nužno je nastaviti s procesom optimizacije poslovanja kako bi kompanija osigurala uslove za budući rast i razvoj”, naveli su u saopštenju iz HT-a.

U HT-u je, naglasili su, sa socijalnim partnerima postignut sporazum o uvećanim otpremninama u odnosu na one utvrđene Kolektivnim ugovorom. Otpremnine su tako u prosjeku veće za otprilike 30 posto, a primjenjivaće se na oko 250 radnika kojima se namjeravaju otkazati ugovori o radu zbog poslovnih razloga. Prosječna otpremnina tako će iznositi 268 hiljada kuna(35000 eura).

Procesu zbrinjavanja kolektivnog viška, navode, HT pristupa s visokom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću te su osim uvećanih otpremnina, osigurani i programi prekvalifikacije te aktivnosti savjetovanja i pomoći pri zapošljavanju na otvorenom tržištu rada, zavisno od izbora radnika. Aktivnosti su pokrenute u skladu Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru.

Check Also

Bez građevinske dozvole 44.148 objekata u Crnoj Gori

Podaci iz katastarskih evidencija pokazuju da je u Crnoj Gori 44.178 objekata bez građevinske dozvole, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *