Najvažnija pravila uređivanja dobrog profila na LinkedInu

Višestruka korist: Osim za umrežavanja s ljudima iz struke, najveća poslovna mreža služi i kao online biografija koji poslodavci sve više uzimaju u obzir.

Kako biste se povezali s kompanijama i stručnjacima iz struke, pronašli posao ili poslodavca, najbolje je napraviti profil na LinkedInu, društvenoj mreži orijentisanoj prije svega na posao, kaže Matko Mavračić iz organizacije Urbana mladež za “24sata.hr”.

LinkedIn je osnovan u decembru 2002., a danas ima više od 300 miliona korisnika u više od 200 zemalja svijeta. Najveći broj korisnika LinkedIna nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, nešto više od 90 miliona, a njegova popularnost iz dana u dan raste.

“Dok izrađujete profil na ovoj mreži, to je kao da pišete biografiju. Ideja LinkedIna zapravo i je da, među ostalim, ima ulogu CV-ja, a danas i mnogi poslodavci pri traženju radne snage na oglasima za posao daju mogućnost prijave putem LinkedIna”, napominje Mavračić.

Evo na šta bi najviše trebalo da obratite pažnju na svom profile:

Idealni oglasi

Prema tome što ste naveli kao edukaciju, iskustvo i interese, pristizaće vam oglasi za posao.

Volontiranje je na cijeni

Navedite iskustvo volontiranja ako ga imate jer to poslodavci izuzetno cijene.

Odvojite obrazovanje i kurseve

Osim iskustva postoji i polje u kojem dajete informacije o obrazovanju, u kojem navodite samo službeno obrazovanje jer razni kursevi, interesi i radionice na red dolaze kasnije.

Vještine

U profilu možete navesti i vještine (računarska pismenost, vozačka dozvola), jezike kojima se služite i nagrade koje ste osvojili.

Check Also

Hipotekarna banka za Apple Pay korisnike: Siguran, bezbjedan i privatan način plaćanja sa iPhone i Apple Watch

Hipotekarna banka, u saradnji sa kompanijom Mastercard, od danas svojim korisnicima donosi Apple Pay, siguran, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.