Da li je zakonita dopuna od dva eura?

Dodajte komentar

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u najskorije vrijeme će ocijeniti da li je odluka Crnogorskog Telekoma o povećanju minimalnog iznosa dopune na dva eura u skladu sa zakonom, kazao je Dnevnim novinama direktor EKIP-a Zoran Sekulić.

Presudan zakon o zaštiti potrošača

Telekom je u ponedjeljak obavijestio svoje korisnike da će od 15. aprila minimalni iznos dopune biti dva, umjesto jednog eura, zbog velikih troškova koje ta kompanija ima u ovom segmentu.Odluku o povećanju minimalnog iznosa dopune Telekom je već dostavio EKIP-u.

“Trenutno ocjenjujemo da li je ova odluka u saglasnosti sa zakonima, a posebno ćemo imati u vidu Zakon o zaštiti potrošača koji u jednoj odredbi propisuje da korisnik ima pravo na onu količinu roba i usluga koju sam odredi. Do donošenja konačne odluke ne mogu da saopštim definitivan stav EKIPA-a” istakao je Sekulić.

Nema povreda prava građana

On je dodao da će prije donošenja konačne odluke EKIP konsultovati Agenciju za konkurenciju i Centar za zaštitu potrošača (CEZAP). Međutim, savjetnik CEZAP-a Predrag Boljević ocijenio je da odluka Telekoma nije protivna propisima, a da korisnici mogu promijeniti operatora.

“Odluka da se poveća dopuna na dva eura je stvar Telekomove poslovne politike. U ovom slučaju nijedno pravo potrošača nij e ugroženo” rekao je Boljević Portalu Analitika.

EKIP je već jednom, u junu prošle godine, oborio odluku Telekoma i m:tela o povećanju minimalnog iznosa dopune na dva eura, zbog zakonske neutemeljenosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *