“Telekom Austrije” zainteresovan za “Telekom Srbije”?

“Telekom Austrije”, koja je u većinskom vlasništvu meksičkog milijardera Karlosa Slima, zainteresovana je za “Telekom Srbije”. Međutim interes je ograničen, jer je TA sa operaterom “VIP mobil” već prisutan na tržištu Srbije, rekao je neimenovani portparol austrijskog koncerna.

Austrijski mediji, pozivajući se na balkanske medije, prenose da je pored TA i “Dojče Telekom”, kao i “Frans Telekom” zainteresovan za “Telekom Srbije”, o čijoj prodaji bi tek trebalo da se odluči, prenosi Tanjug.

Takođe, prenose da je i jedan američki fond, zajedno sa EBRD-om zainteresovan za kupovinu “Telekom Srbije”.

Ćerka firma TA u Srbiji “VIP mobil” ima udio na srpskom tržištu od pet odsto, ali je aktivna samo u mobilnoj telefoniji.

TA već duže slijedi strategiju konvergencije i nakon Austrije, Bugarske i Hrvatske od nedavno je Makedonija četvrta zemlja u kojoj je ova kompanija prisutna kako na tržištu mobilne, tako i fiksne telefone.

U tu strategiju, prema ekspertima, “Telekom Srbija” bi se odlično uklopila.

Prilikom posljednjeg pokušaja prodaje “Telekoma Srbija”, austrijska kopanija je ponudila 1,1 milijardu eura, za udio od 51 odsto, ali je srpska vlada tražila 1,4 milijardi eura zbog čega nije zaključen posao.

Check Also

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, tema konferencije: „Mediji i uloga medija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.