Prodaju stanove, a Beograd na vodi još bez investitora

Dodajte komentar

Prodaja stanova u prvim stambenim tornjevima Beograda na vodi počeće ove sedmice, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

“Od ponedjeljka će zainteresovani građani moći na internet stranici Beograda na vodi dobiti sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe objaviti sve detalje”, rekao je Mali novinarima na Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Cannesu.

Prema njegovim riječima, prodaja stanova počinje u ponedjeljak, a nakon toga tražiće se dizajnersko rješenje hotela s pet zvjezdica. Mali je u Cannesu najavio da će ovog ljeta početi izgradnja ta dva stambena tornja s 20 spratova.

Projekt Beograd na vodi predviđa izgradnju 1,8 miliona kvadratnih metara poslovnog, stambenog i komercijalnog prostora, čija se gradnja najavljuje u tri faze. Prema tvrdnjama beogradskog gradonačelnika, ugovor s kompanijom Eagle Hills iz Abu Dhabija, koja obećava da će uložiti tri milijarde dolara u projekt, biće potpisan za nekoliko sedmica.

U međuvremenu, Vučićeva vlada najavila je Prijedlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima izvlaštenja i izdavanja građevinske dozvole zbog realizacije Beograda na vodi, što je tzv. lex specialis. Vlada je od predsjednice parlamenta zatražila da se predlog ne razmatra po žurnom postupku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *