Pet stvari koje bi trebalo da radite dok ste nezaposleni

Svi smo čuli rečenicu ‘Traženje posla je posao s punim radnim vremenom’. Činjenica je da to nije istina. Prijavljivanje na poslove za koje niste kvalifikovani, što čini više od 50 posto onih koji traže posao, zapravo je kontraproduktivno.

Stoga se prestanite prijavljivati na sve poslove i izdvojite vrijeme za stvari koje vam mogu pomoći da se brže zaposlite:

Volontiranje

Volontiranje povećava šanse za zapošljavanjem ukoliko unaprijed razradite strategiju. Ako ste, na primjer, nezaposleni web dizajner, pronađite neku lokalnu neprofitnu organizaciju i redizajnirajte im stranicu besplatno.

Unaprijedite vještine

Ako vam nedostaju neke vještine koje su često tražene u oglasima za posao, iskoristite slobodno vrijeme i nebrojene mogućnosti online besplatnih kurseva.

Umrežavanje

Umrežavanje podrazumijeva dva koraka – ponovno povezivanje s nekim već postojećim kontaktima i stvaranje novih poznanstava. Odlazite na dođaje kojima je cilj upravo umrežavanje (možda ih organizuju fakulteti ili kompanije). Možete pohađati i razna predavanja.

Freelance

Freelance poslovi su izvrsna prilika da poboljšate svoje vještine, popunite biografiju, obnovite kontakte i poboljšate finansijsku situaciju. Takođe, podižu samopouzdanje i otvaraju nove prilike.

Online prisutnost

Započnite s pisanjem bloga ili kreirate online portfolio koji sadrži vaše radove. Pratite blogove kompanija u kojima biste željeli da radite, kao i njihove profile na društvenim mrežama.

Check Also

MF zadovoljno procjenama EBRD, ali očekuju rast od 4,7 odsto

Imajući u vidu dosadašnje rezultate, očekivane povoljne trendove u trećem kvartalu i ostatku godine, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.