Idite na procjenu ličnosti

Dodajte komentar

Prezentacija najpoznatijeg svjetskog brenda za procjenu ličnosti kompanije „Hogan Assesments“, čiji je zvanični zastupnik za Crnu Goru coaching kompanija „Blue Coach“, održana je sinoć u Podgorici.

Na prezentaciji se čulo dosta konkretnih stvari o tome kako zapravo možemo da uradimo procjenu svoje ličnosti i čemu nam to služi. Naime, Hogan procjena ličnosti svoj test bazira na tri segmenta – svijetlim stranama ličnosti, tamnim stranama ličnosti, odnosno isklizivačima, i na ključnim vrijednostima.

Hoganova procjena ličnosti najviše može da koristi vlasnicima kapitala i top menadžerima prilikom realnog procjenjivanja sebe i svog tima, kao i HR menadžerima prilikom razvoja kadra i zapošljavanja. Hogan procjena ličnosti dostupna je i svim pojedincima koji žele da se bave razvojem svoje ličnosti na kvalitetan način, sa željom da postižu uspješne rezultate kako na privatnom planu, tako i u poslovnom životu.

Prezentaciji je prisustvovalo oko 100 uspješnih menadžera, već dokazanih u svom poslu, koji neprestano uče i rade na sebi i preuzimaju odgovornost za uspjeh svojih zaposlenih.

Dragan Adžić, trenutno najbolji rukometni trener na svijetu i trener Zlatnih lavica, pričao je o svojim iskustima i na koji način mu je pomogla Hoganova procjena ličnosti, kako u njegovom napretku, tako i u radu sa cijelim timom, kako sa ženskom rukomentnom reprezentacijom Crne Gore, tako i sa ŽRK „Budućnost“.

Dejana Ponoš, izvršna direktorica agencije „Arhimed“ objašnjavala je značaj Hoganove procjene iz svog iskustva.

„Neke faktore koji predviđaju uspjeh, poput vještine rasuđivanja, teško je procijeniti samo na temelju CV-ja ili intervjua. Zato se za procjenu vještine rasuđivanja koristi ovaj test, koji upoređuje uspjeh prilikom ispunjavanja zahtjeva na poslu“, rekla je Ponoš.

Koliko ljudi je u našim okolnostima zapravo spremno da izloži sebe i svoje saradnike stručnim procjenama? I dalje veoma malo. Međutim, svi koji su se odlučili da procijene svoju ličnost osjetili su velike blagodeti, jer su se u suočavanju sa rezultatima suočili sa sobom i na taj način postali svjesni šta u svom ponašanju treba da koriguju da bi bili uspješniji.

Foto CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *