Počinje prodaja stanova Beograda na vodi

Prodaja stanova u prvim stambenim kulama Beograda na vodi počeće sljedeće nedelje, najavio je u Kanu gradonačelnik srpske prestonice Siniša Mali.

“Od ponedeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sledeće nedelje objaviti sve detalje”, rekao je Mali novinarima na Međunarodnog sajma nekretnina (MIPIM) u Kanu.

Prema njegovim riječima, prodaja stanova u prve dvije kule počinje u ponedeljak, nakon toga ide objava za dizajnersko rješenje hotela sa pet zvjezdica, koji će “doprinijeti lepoti ovog dijela grada”.

Mali, član odbora kompanije Eagle Hills koja gradi Beograd na vodi, Mohamed Alabbar, i glavni arhitekta Kule Beograd George Efstathiou, na štandu kompanije su vodili razgovore sa velikim brojem zainteresovanih.

Alabbar je, obraćajući se novinarima srpskih medija koji prate ovaj sajam, rekao da se Eagle Hills sprema da počne gradnju stambenih kula na leto, kao i da su druge zgrade i tržni centar u procesu izrade dizajnerskog rješenja.

Prema njegovim riječima, gradovi današnjice, da bi preživjeli i da bi se razvijali, moraju da imaju mješavinu koja čini život, to je život na ulici, u parkovima, kancelarijama, tržnim centrima.

“Ako hoćete da napravite taj spoj, morate da budete sigurni da postoji harmonija među tim elementima, i da sve mora da se uklopi u kulturu grada u kome gradite.”

Dizajner kule nikad nije bio u Beogradu

George Efstathiou, glavni dizajner kule Beograd, koji je između ostalog gradio Kulu Burdž kalifa u Dubaiju, rekao je da nikad nije bio u Beogradu, ali svaki put kada nešto dizajnira, bavi se prvo generalnom slikom, a u sljedećoj fazi razmišlja o kulturnim elementima grada u kome gradi.

“Naše zgrade širom svijeta postaju simboli gradova u kojima su građene, kao što su zgrada Džon Henkok u Čikagu i Burdž kalifa u Dubaiju”, rekao je Efstathiou.

On je istakao da je ponosan što u timu ima i Beograđanku, koja se bavi unutrašnjim dizajnom i koja je osvajala nagrade širom svijeta. “Ona je radila i unutrašnji dizajn Burdž kalife. Uzbuđeni što sada radimo u Beogradu. Ta kula će biti naša beba, nešto čime ćemo se svi ponositi”, zaključio je Efstatiou.

Check Also

Deripaska pomaže u borbi protiv korona virusa

Najmodernija laboratorija za PCR testove, vrijedna 340.000 eura, zvanično otvorena u domu zdravlja u Kotoru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *