HTP Onogošt: Akcionarima još ne daju novac

Nema podjele novca od prodaje hotela Teuta akcionarima HTP Onogošta, dok se ne rasproda preostala imovina, saopšteno je juče “Vijestima” iz stečajne uprave hotelskog preduzeća.

Oko 1.800 akcionara kompanije je iznenađeno ovim stavom, jer se od Nove godine nadaju isplati ukupno 4,8 miliona eura.

Novi stečajni upravnik Ranko Radinović kazao je “Vijestima” da mu je sad prioritet u radu priprema odluke u vezi oglašavanja prodaje jedine preostale imovine hotela Onogošt u Nikšiću.

Raspodjela novca od Teute najavljena je malim akcionarima početkom godine.

Na pitanje “Vijesti” šta će se desiti ukoliko ne bude kupaca za preostali nikšićki hotel, Radinović je odgovorio da će se ponovo pristupiti novoj prodaji tog objekta.

Na računu HTP Onogošta u stečaju u Hipotekamoj banci sada ima oko šest miliona eura. Preostale obaveze prema dostupnim podacima iznose oko 1,2 miliona eura, od čega milion treba vratiti državi za pozajmicu. Imajući u vidi iznos prihodovanog novca akcionari su odavno očekivali da će biti izmireni preostali dugovi, a potom i podijeljen njima preostali novac.

Bivši stečajni upravnik Dragan Smolović je prije nešto više od mjesec prikupljao podatke o tačnom broju i podacima za oko 1.800 akcionara iz Centralne depozitame agencije (CDA).

On je bio i pripremio predlog odluke uoči predstojeće isplate, ali na nju nije dao saglasnost stečajni sudija Blažo Jovanić. Nakon nesuglasica sa sudijom upravnik Smolović je podnio ostavku.

Sa promjenom upravnika, stečajna uprava HTP Onogošt promijenila je i plan i odustala od najavljene raspodjele novca od prodaje hotela Teuta akcionarima.

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

One comment

  1. Pljačka akcionara od strane države. Javna je tajna da su ove pare posrednim kanalima otišle u budžet za isplatu avansa Kinezima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.