Gradonačelnik Bara: Poboljšati saradnju Luke i KTGT-a

Gradonačelnik Bara Zoran Srzentić razgovarao je sa delegacijom turskog Global ports holdinga, koju je predvodio generalni menadžer Saugin Narin.

Global ports je vlasnik Kontejnerskih terminala. Srzentić je istakao zadovoljstvo nivoom ostvarene komunikacije lokalne uprave sa predstavnicima KTGT-a Global portsa.

– S obzirom na to da je luka među najvažnijim resursima, kojima raspolaže ne samo Bar, već i čitava država, izuzetno smo zainteresovani za sve projekte koji se realizuju, a koji za cilj imaju dalji razvoj luke i drugih grana privrede koje su u direktnoj vezi sa njom. Pored daljeg unapređenja usluga u oblasti tereta i kontejnera, kao primarne djelatnosti vaše kompanije, zainteresovani smo za promociju našeg grada kao kruzing destinacije, kao destinacija koja posjeduje netaknutu ljepotu, bogatstvo prirodnih resursa i mogućnost za razvijanje zdravstvenog turizma – kazao je Srzentić, naglašavajući da je neophodna međusobna saradnja KTGT-a Luke Bar sa ciljem povećanja prometa i racionalnog korišćenja kapaciteta oba subjekta.

Narin je upoznao domaćine sa planovima kompanije.

– Trenutno smo u pregovorima sa dvije veoma renomirane institucije, kao što su IFC Svjetske banke i EBRD, čiju podršku očekujemo, kako u finansijskom, tako i u smislu unapređenja tehnologija za dalji razvoj kompanije u Crnoj Gori – rekao je Narin.

Check Also

Dodatnih 200 promo kodova za korisnike aplikacije MojNovčanik

Zbog velikog interesovanja Hipotekarna banka i Mastercard, za najbrže korisnike aplikacije MojNovčanik, poklanjaju dodatnih 200 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *