Oprezno kad šaljete mejlove preko Gmaila?

Ukoliko koristite Gmail, i mejlove šaljete brzo i bez provjere adrese, vrlo lako se možete naći u neprijatnoj situaciji. Naime, ukoliko se prilikom slanja elektronske pošte oslanjate na Google-ov predlog primaoca (auto-complete opciju), prije nego što kliknete “send” obavezno provjerite adresu na koju šaljete mejl.

Internet gigant je otkrio da postoji greška u pomenutoj opciji, nakon što je primio određen broj pritužbi da Gmail kucanjem prvog slova ne sugeriše adrese kontakata sa kojima se najčešće razmjenjuju mejlovi.

Korisnici koji elektronsku poštu šalju bez prethodne provjere adrese primaoca, mogli bi se naći u situaciji da mejl pošalju na pogrešnu adresu.

Veliki broj ljudi se žalio Google-u da je poslao mejlove sa ličnim podacima pogrešnim osobama.

Gmail je putem Twitter-a objavio izvinjenje, i rekao da je problem otkriven i da se radi na njegovom rješavanju. Dok se problem ne riješi, jedino što možete da uradite jeste da dva puta provjerite unijetu mejl adresu, kako bi elektronska pošta stigla tamo gdje treba.

 

Check Also

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, tema konferencije: „Mediji i uloga medija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.