Danas potpisivanje ugovora za Mamulu

Dodajte komentar

Predstavnici Vlade i švajcarske kompanije Orascom potpisaće danas ugovor o dugoročnom zakupu lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Ugovor će, kako je najavljeno, potpisati ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i predsjednik Orascom Development holdinga Samih Saviris.

Tender za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula raspisan je 6. decembra 2013. godine, a ponude su dostavili Orascom i holandski Vos Investment.

Orascom Development je za period zakupa od 49 godina ponudio 1,5 eura po metru kvadratnom za zakup zemljišta i 0,9 eura za zakup akvatorijuma, što je 50 odsto više od minimalno traženog iznosa. Ponuda holandskog Vos Investmenta je odbijena zbog nepotpunosti.

Investicioni projekat je, kako je ranije saopšteno, vrijedan 15 miliona eura, njime se otvara do 200 radnih mjesta, a data je i projekcija za ostvarivanje ukupnih direktnih prihoda za prvih deset godina u visini od 7,5 miliona eura.

-Pregovori sa kompanijom Orascom počeli su u maju prošle godine, a završeni početkom ovog mjeseca, što je rezultiralo potpisivanjem ugovora o dugoročnom zakupu saopšteno je iz Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *