O privatizaciji EPCG u drugom kvartalu

Skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije usvojila je danas plan rada za ovu godinu, prema kojem će se, između ostalih, razmatrati prodaja Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Prema tom planu, u prvom kvartalu ove godine razmatraće se privatizacija Jadranskog brodogradilišta Bijela, a u drugom EPCG i PKB Herceg Novi.

U trećem kvartalu će na dnevnom redu bili hoteli As i Avala, a u četvrtom Jugopetrol i Trebjesa Nikšić.

Članovi Komisije nijesu se na prošloj sjednici mogli složiti oko plana, jer je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Zoran Jelić, predložio da se EPCG iz drugog premjesti u treći kvartal, s obzirom na to da će se 31. marta znati ishod pregovora sa italijanskim partnerom A2A, odnosno dalji nastavak saradnje.

Članovi Odbora danas su se složili da se o privatizaciji EPCG raspravlja u drugom kvartalu, ali uz svu neophodnu dokumentaciju.

Jelić smatra da bi prije rasprave trebalo imati svu neophodnu dokumentaciju.

“Nemojte da razmatramo ovu privatizaciju bez dokumentacije. Samo kada budemo imali svu dokumentaciju, možemo valjano raditi”, kazao je Jelić.

Predsjednik Komisije i poslanik Demokratskog fronta (DF), Janko Vučinić, saopštio je da je već tražio da se tom skupštinskom tijelu dostavi dokumentacija u vezi Jadranskog brodogradilišta i da će već danas tražiti isto i za EPCG.

Potpredsjednik Komisije i poslanik DPS-a, Branko Čavor, kazao je da privatizaciju EPCG ne treba razmatrati na osnovu percepcija, saznanja ili polu informacija.

Check Also

Zapadni Balkan: Najviše penzije u Hrvatskoj i Crnoj Gori, najniže u BiH i Srbiji

Mnogi penzioneri u zemljama regije Zapadnog Balkana spadaju u dio populacije koja živi u dosta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *